Com es fa la melmelada?

La melmelada és un dels productes més tradicionals de la cuina catalana i una de les conserves més populars en el món. A Fruita Blanch, som fabricants de melmelades artesanes de Lleida i avui us volem explicar com fem aquest producte tan exquisit.

El primer pas per fer melmelada és triar la fruita. A Fruita Blanch, utilitzem només la millor fruita de la recollida en els nostres camps per nosaltres mateixos. Així, podem garantir un producte de qualitat i sabor únic. Un cop triada la fruita, la netegem i la tallem a trossos petits. Després, la posem en una cassola i li afegim sucre. La proporció de sucre dependrà del tipus de fruita que utilitzem, però normalment s’utilitza una quantitat de sucre equivalent al pes de la fruita.

Després de posar la fruita i el sucre a la cassola, la posem a foc lent i comencem a remenar. És important remenar constantment per evitar que la fruita es cremini a la cassola. La cocció ha de ser suau i gradual, perquè la fruita alliberi la seva aigua i la melmelada agafi la textura adequada.

Quan la melmelada estigui a punt, la deixem refredar lleugerament i la posem en pots de vidre estèrils. Una vegada tancats, els pots es posen a bany Maria durant uns minuts per assegurar-nos que estiguin ben tancats i que la melmelada es conservi bé.

A Fruita Blanch, fem diferents sabors de melmelada, com ara la melmelada de poma, la de pruna, la de maduixa, la de figues i molts més. Cada fruita té el seu temps de cocció i la seva propietat, cosa que fa que cada melmelada sigui única i diferent.

La melmelada de poma és un clàssic i perfecta per acompanyar torrades o per fer dolços i pastissos. La melmelada de pruna, per la seva banda, és ideal per acompanyar plats de carn o formatges. La melmelada de maduixa és perfecta per acompanyar iogurts o per fer postres. I la melmelada de figues, amb la seva textura suau i el seu gust dolç, és ideal per acompanyar formatges i torrades.

En resum, la melmelada és un producte exquisit i saludable que es pot fer amb molts tipus de fruita. A Fruita Blanch, seguim la tradició familiar i fem melmelades artesanes amb les millors fruites de Lleida. Esperem que amb aquest article hagueu après a fer melmelada i que us animeu a fer la vostra pròpia melmelada casolana amb les fruites de temporada.