Melmelada o Confitura: Quina és la diferència?

La melmelada i la confitura són dos deliciosos productes que es fan amb fruites, sucre i altres ingredients, però quina és la diferència entre elles? Avui us expliquem tot el que heu de saber sobre aquest tema.

La melmelada és una conserva dolça que es fa amb fruites i sucre, sense afegir altres ingredients. Les fruites es tallen en trossos petits i se’ls afegeix sucre per aconseguir la textura gelatinosa típica de la melmelada. Es cou lentament fins que la fruita estigui ben desfeta i la melmelada hagi agafat la consistència desitjada. A Fruita Blanch, som experts en aquesta tècnica i aconseguim una melmelada de primera qualitat que preserva tot el sabor i les propietats de les nostres fruites.

D’altra banda, la confitura és una conserva més densa i consistent que la melmelada, ja que es fa amb fruites triturades o passades per un colador, i se’ls afegeix sucre, així com altres ingredients com ara gelificant o sucre invertit. Aquesta tècnica permet aconseguir una textura més uniforme i sense trossos de fruita, la qual cosa la fa ideal per a fer torrades o per acompanyar formatges i embotits.

A Fruita Blanch, també som experts en la fabricació de melmelades artesanals, amb diferents sabors i combinacions de fruites i ingredients. La nostra melmelada de préssec és una de les preferides dels nostres clients, ja que és la que agrada a grans i petits gràcies a la dolçor del préssec.

Per resumir, la diferència principal entre melmelada i confitura radica en la textura i els ingredients que s’utilitzen per a fer-les. La melmelada és una conserva dolça que es fa amb fruites i sucre sense afegir altres ingredients, mentre que la confitura és més densa i consisteix en fruites triturades amb sucre i altres ingredients afegits.

A Fruita Blanch, seguim la tradició familiar de moltes generacions, i utilitzem només les millors fruites de Lleida per a fer les nostres melmelades i confitures artesanals. Tots els nostres productes són naturals i estan elaborats amb cura per a preservar el sabor i les propietats nutricionals de les fruites. Així, podeu gaudir d’un producte de primera qualitat i contribuir a preservar la cultura i la tradició pagesa de Lleida.